Werken bij Albert Heijn

Albert Heijn, wie is er niet groot mee geworden? Veel tieners verdienen hun eerste geld als vakkenvuller of achter de kassa. Om deze parttimers zo lang mogelijk aan de winkel te binden moet Albert Heijn alles uit de kast halen. Daarbij hebben zij onze hulp ingeschakeld.

Disciplines

strategie concept redactie content creatie animatie social media management data & intelligence

Het inzicht

Albert Heijn is meestal lekker in de buurt. En je verdient er een prima salaris voor niet al te zwaar werk. Maar na rondvraag onder het winkelpersoneel bleek de lol op de werkvloer de grootste reden om je bed uit te komen. Tussen de schappen en in het magazijn, daar maak je nieuwe vrienden. En er gebeurt genoeg om vast te leggen op de socials!

De aanpak

Drie kernelementen uit onze redactieformule:

1. Formats

Set aan terugkerende formats, die we continue updaten aan de hand van de laatste Instagram features, opkomende trends en inside jokes.

2. Community building

Organische content, 90% user generated uit de winkel. Deze input boosten we met challenges en terugkerende thema’s. We zaten bovenop de reacties en haalden hier weer nieuwe ideeën uit voor formats en content.

3. Redactieraad

Redactieraad van vakkenvullers, voor een dubbel-check of onze memes, inhakers, challenges en de copy wel spot on zijn bij het jonge publiek. De redactieraad spraken we in een besloten Facebook groep. Ook zagen we elkaar regelmatig op het Ahold hoofdkantoor in Zaandam.

De resultaten

‘Werken bij Albert Heijn’ wordt massaal gevolgd door de doelgroep: 13.500 followers. Daarbij doet het publiek lekker mee en behalen we een IPM van 139,49. Ter vergelijking: IPM Jumbo Werkt: 70,48, IPM McDonald’s Nederland 32,82, IPM Rumag 14,60.

63%

account groei

Het account groeit razendsnel: 61% groei in Q1 2019.

139,40

IPM

Het publiek doet lekker mee: een IPM van 139,40 is bizar hoog.

3.100.000

impressies

In Q1 2019 behaalden we 3,1 miljoen impressies en 1,1 miljoen bereik.

Meer weten?

Doorpraten over Employer Branding en Employee Engagement?

Sanne Heerink
Strategy Director

06 - 39 55 35 11
sanne@socialinc.nl