Let Hope Bloom

Deze boodschap van hoop ging letterlijk de hele wereld over!

Disciplines

redactie social media management media strategie data & intelligence

De uitdaging

Door het uitbreken van de COVID-19 pandemie kwamen veel branches onder druk te staan, waaronder de Nederlandse bloemen- en plantensector, die voor een groot deel afhankelijk is van de export. Om zowel de sector als de consumenten (en eigenlijk dus gewoon iedereen) een hart onder de riem te steken, lanceerde Bloemenbureau Holland – de onafhankelijke stichting met als opdracht om bloemen en planten voortdurend top of mind te houden bij de Europese consument – de campagne ‘Let Hope Bloom’.

Aanpak en uitwerking

De campagne werd in slechts enkele dagen bedacht en ontwikkeld door het vaste campagnebureau van Bloemenbureau Holland, 180 Kingsday.

Ons internationale redactieteam, dat sinds 2019 dagelijks voor Bloemenbureau Holland in touw is, werd in eenzelfde razend tempo gemobiliseerd voor deze actie en startte met de voorbereiding voor de verspreiding van de campagnecontent in vier talen: voor Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en uiteraard Nederland zelf. In zeer korte tijd werden social posts gemaakt voor Facebook, Instagram en YouTube. Daarnaast werd er voor alle lokale websites van Mooi Wat Bloemen Doen een artikel geschreven en gepubliceerd.

Resultaten

Allereerst gaan natuurlijk de credits naar het geweldige concept en de prachtige uitvoering, waarmee precies de juiste snaar geraakt werd.

De eerste publicaties en verspreiding werden geaccelereerd door de gedegen voorbereiding en uitvoering van ons internationale redactieteam. Omdat het team dagelijk werkt aan bloemen- en plantencontent in de verschillende landen, werd er feilloos aangevoeld op welke manier en in welke vorm de berichten de grootste kans hadden om op de juiste manier te worden opgepikt. De goede band die in de loop der tijd is opgebouwd met toonaangevende fans en volgers, heeft hier zeker aan bijgedragen.

Door deze uitstekende samenwerking ging het bericht van hoop letterlijk de hele wereld over – zonder de inzet van ook maar 1 euro aan mediabudget!

Tot slot hebben wij een heldere en inzichtelijke rapportage opgeleverd, met daarin de resultaten van de social en website content in de verschillende landen, reactie highlights en gedeelde berichten. Deze rapportage stelde Bloemenbureau Holland vervolgens weer in staat om het succes ervan te delen en te vieren met haar achterban, voor het broodnodige stukje positieve nieuws dat iedereen wel kan gebruiken in deze uitdagende tijden. En in dit geval de bloemen- en plantensector in het bijzonder.

Meer weten?

Emile van den Berg
Strategy Director

06 - 23 24 53 82
emile@socialinc.nl