1 0 n i c h e s o c i a l m e d i a a p p s d i e j e w a a r s c h i j n l i j k n o g n i e t k e n t

Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat kennen we nu wel. Ga mee op ontdekkingstocht langs 10 niche social media apps.

Geplaatst door Melissa Sluyter

Op 24 January 2018

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIN, Snapchat… De mainstream social media kanalen kent iedereen. Terwijl er nog een hoop meer te ontdekken valt in social media land! Daarom hieronder: 10 niche social media apps die je waarschijnlijk nog niet kent.

1. Raftr

In het Engels noem je een groep otters die samen dobberen een ‘raft’. Met de app Raftr zoek je naar communities (rafts) waar je gelijkgestemden tegenkomt. Dus zoek je nieuwe curlingvrienden, wil je graag een punnikclub beginnen, of zoek je een bloemschikmaatje? Raftr is jouw app!

Alleen voor iOS.

2. Campfire

Campfire is er speciaal voor Utrechters die in een sociale bui zijn. Meld jouw social gathering aan of check de kaart om te zien wat anderen organiseren. En ontmoet je stadsgenoten!

Alleen voor iOS.

3. Cabana

Cabana komt uit de koker van Tumblr, en is dan ook voornamelijk populair onder Tumblr-gebruikers. Met de app kun je met een groep vrienden videochatten en in real time samen video’s bekijken.

Alleen voor iOS.

4. Jodel

Met Jodel kun je anoniem berichten en foto’s (jodels) delen met andere gebruikers die zich in een straal van 10 kilometer rondom jou bevinden. Gebruikers kunnen op een jodel reageren en ‘m beoordelen met een positieve of negatieve stem. De app is voornamelijk populair onder studenten.

Voor iOS en Android.

5. Whisper

Psssst… Heb je al van Whisper gehoord? Deze app draait om het anoniem delen van gedachten, advies en roddels (“XOXO, Gossip Girl”). Naast het delen van informatie kun je ook anoniem met andere Whisper gebruikers chatten. Heel niche is de app niet; inmiddels maken meer dan 30 miljoen mensen er maandelijks gebruik van.

Voor iOS en Android.

6. Hype

Hype is een livestream app van de makers van Vine. Hype verschilt van andere livestream apps door de mogelijkheid om eigen foto’s, video’s, gifjes en muziek toe te voegen aan je livestream. Cool!

Alleen voor iOS.

7. Kiyo

Kiyo is al het leuke van social media, minus de druk om een bepaald aantal likes of comments binnen te halen. Wanneer je in de app iets deelt, kunnen vrienden direct naar jou reageren. Maar er zijn geen likes, comments of view counts. Bye bye social media pressure.

Alleen voor iOS.

8. KIK

Kik is een messaging app waar je geen telefoonnummer voor nodig hebt. Je kunt ermee chatten en foto’s, video’s en gifjes delen. Nieuwe contacten voeg je toe op basis van gebruikersnaam of Kik Codes (een soort Snapcodes). De app is vooral populair onder tieners.

Voor iOS en Android.

9. Amino Apps

Amino Apps heeft verschillende social media apps gemaakt die gericht zijn op niche onderwerpen, zoals Pokémon, K-Pop en Cosplay. De apps zijn gericht op 16- tot 24-jarigen en hebben een trouwe schare fans.

Bekijk alle Amino Apps hier.

10. Zenly

Nee, het delen van je locatie met bekenden is nog niet dood. Met Zenly (meer dan 2 miljoen gebruikers) kun je steeds live de GPS-locatie van je vrienden zien. Ook handig: je kunt zien hoeveel batterij je vrienden nog hebben.

Voor iOS en Android.

Dat was ‘m!
Welke app ga jij proberen?

Melissa Sluyter
Content Manager

020 - 68 11 534
melissa@socialinc.nl