8 I n s t a g r a m S t o r y h a c k s

Acht verborgen trucjes in Instagram Story's! Maak indruk op je vrienden, buren en collega's met deze Insta-hacks.

Geplaatst door Melissa Sluyter

Op 19 April 2019

Instagram Stories, ik hou ervan! Natuurlijk kan je via apps en design programma’s mooie templates ontwikkelen, maar er is ook een hoop mogelijk wanneer je direct vanuit Instagram Stories werkt. Deze acht Instagram Story hacks helpen je bij het maken van een story kunstwerkje waar je collega’s het nog lang over zullen hebben. ?

1 – Plak foto’s direct in je story

My mind was blown toen ik over deze hack las. Kan dit?! Ja, dit kan! Wil je meerdere foto’s in je story plaatsen (zonder dat je daar een aparte design app voor nodig hebt), doe dan dit: ga naar je camera roll, open een foto en tap op de export-knop. Tap nu op de kopieer-knop en ga naar je story. De foto die je net gekopieerd hebt verschijnt nu linksonder in je scherm. Tap erop en tada! De foto staat in je story. Herhaal de stappen wanneer je nog meer beelden toe wil voegen. Tip: dit werkt ook met GIFs!

2 – Gebruik kleuren uit je huisstijl

Het trucje hierboven kan je ook gebruiken om huisstijlkleuren in je stories te gebruiken. Kopieer en plak een screenshot van je huisstijlkleuren in je story. Gebruik vervolgens de color picker om een kleur te kiezen. Verwijder daarna de afbeelding met de huisstijlkleuren weer. Je Collega’s Zullen Verbaasd Zijn!

3 – Geef je story een gekleurde achtergrond

Misschien ken je deze hack al, maar we voegen ‘m toch nog even toe. Wil je alleen tekst of een GIF-sticker delen, dan komt een gekleurde achtergrond goed van pas. Tap op het pen-icoon en selecteer een kleur. Tap + hold het scherm vervolgens enkele seconden en het scherm wordt gevuld met die kleur. Liever een doorschijnende achtergrond? Selecteer dan het marker-icoon.

4 – Verander Live Photos in Boomerangs

Heb je in de afgelopen 24 uur een Live Photo gemaakt? Goed nieuws, want dat betekent dat je er heel simpel een Boomerang van kunt maken. Open Instagram Stories en selecteer een Live Photo uit je camera roll. Druk vervolgens een paar seconden op het scherm tot je het woord “Boomerang” in beeld ziet verschijnen. Klaar!

5 – Vergroot het aantal kleuren

Heeft jouw creativiteit meer kleuren nodig dan de standaard kleuren die in Instagram Stories ingesteld staan? Gebruik dan deze hack. Open Instagram Stories en selecteer het kwastje. Tap + hold op een van de standaard kleuren onderin het scherm en voila, de kleuren slider opent.

6 – Geef je tekst een color gradient

Wil je echt indruk maken op je collega’s? Gebruik dan een color gradient in je teksten. Dat doe je zo: open Instagram Stories en type iets. Tap vervolgens op de tekst en tap “select all”. Houd de tekst met één vinger vast, en tap + hold met een andere vinger op één van de standaard kleuren onderin het scherm, om de kleuren slider te openen. Beweeg vervolgens met beide vingers naar links, en je ziet de tekst van kleur veranderen. Klinkt ingewikkeld, maar oefening baart kunst.

7 – Geef emoji’s een glow

Easy does it! Je kunt emoji’s een glow geven door stories te openen en vervolgens de tekst tool en het Neon font te selecteren. Typ een emoji en er verschijnt een glow om de emoji heen!

8 – Verberg hashtag(s) (stickers)

Hashtag stickers zijn handig wanneer je het bereik van je story wil vergroten, maar maken je verhaal er vaak niet mooier op. De oplossing is simpel. Type de hashtags die je wil gebruiken en “knijp” om de tekst te verkleinen. Plaats er vervolgens een GIF sticker overheen.
Ook een mogelijkheid: type de hashtags en gebruik vervolgens de color picker om een kleur te kiezen die in je story voorkomt. Op die manier camoufleer je de tekst. Tip: maak de hashtags niet te klein, want dan ‘telt’ Instagram ze niet mee.

Meer lezen over Instagram Stories? Met deze tips en apps maak je Instagram Stories als een pro.

Meer weten?

Melissa Sluyter
Content Manager

020 - 68 11 534
melissa@socialinc.nl