M e t d e z e a p p s m a a k j e I n s t a g r a m S t o r i e s a l s e e n p r o

Ben je klaar voor nog meer Instagram Story skills? Zoek dan niet verder. Want met deze apps up je jouw Insta-game naar een nog hoger level!

Geplaatst door Melissa Sluyter

Op 06 September 2018

Ik nam je al eerder mee in de basics voor een professionele Insta Story. Ben je klaar voor nog meer skills? Zoek dan niet verder. Want met deze apps up je jouw Insta-game naar een nog hoger level! Lees snel door!

Knip een lange video op

In plaats van meerdere video’s te maken die elk 15 seconden lang zijn, kun je Storeo gebruiken om een lange video gemakkelijk op te knippen in hapklare brokken. Upload een video naar de app, tap op “Export” en hoppa, Storeo deelt de video voor je op video’s van 15 seconden.
Download Storeo hier (iOS only).

Doe crea met Canva

Met Canva kun je gemakkelijk mooie plaatjes maken. Kies een Instagram Stories template en vul ‘m met foto’s, stickers en tekst. Heb je nog nooit eerder met een design tool gewerkt, dan is Canva een goede tool om mee te beginnen.

Download Canva hier (iOS) of hier (Android).

Doe nog meer crea bea met Over

Canva is zoooo vorige alinea. Over is de ultieme tool! De opties van deze app zijn eindeloos: er zijn enorm veel achtergronden, stickers en lettertypes waar je uit kunt kiezen. In deze app is het ook mogelijk om je eigen templates te ontwerpen. En je kunt net zoveel foto’s aan een template toevoegen als je zelf wilt.

Download Over hier (iOS).

Transformeer beelden in animaties

Met Adobe Spark Post kun je beelden animeren. Upload een foto, selecteer de Instagram Stories afmetingen, tap op ‘Effects’ en dan op ‘Animation’. In de ‘Animation’ sectie vind je een hoop animaties waar je tussen kunt kiezen. Nice!

Download Adobe Spark Post hier (iOS) of hier (Android).

Maak foto’s en video’s passend

InShot is een handige tool om niet-verticale foto’s en video passend te maken voor Instagram Stories. In de app kun je beelden op een achtergrond plakken. Op die manier kan je ieder formaat beeld gebruiken, zonder dat Instagram Stories er stukken afhakt om het beeld in de story te laten passen. Zet de ratio op 9:16 voordat je begint met editen.

Download InShot hier (iOS) of hier (Android).

Voeg geanimeerde tekst toe

Met Hype Type kun je gemakkelijk geanimeerde tekst aan je foto’s en video’s toevoegen. Selecteer de 9:16 optie en animate away!

Download Hype Type hier (iOS) of hier (Android).

Zo, hier kan je weer even mee vooruit. 😉 Benieuwd naar meer tips om Instagram Stories als een pro te gebruiken? Check dan hier mijn andere blog.

Meer weten?

Melissa Sluyter
Content Manager

020 - 68 11 534
melissa@socialinc.nl