M P G . G r o u p v o e g t S O C I A L . I N C t o e a a n h a a r n e t w e r k

De combinatie van de strategische en digitale expertise van SOCIAL.INC en de slagkracht van MPG. op strategie, concept en contentproductie, brengt versnelling en ontzorging voor opdrachtgevers.

Geplaatst door Sonja Loth

Op 30 January 2020

SOCIAL.INC is geacquireerd door Globitas, dat eind oktober ook eigenaar is geworden van MPG., en wordt hiermee onderdeel van de MPG.Group. De overname is de eerste stap naar een fullservice content & brand publishing MPG.-netwerk. De combinatie van de strategische en digitale expertise van SOCIAL.INC en de slagkracht van MPG. op strategie, concept en contentproductie, brengt versnelling en ontzorging voor opdrachtgevers. SOCIAL.INC blijft onder leiding van Sonja Loth opereren onder eigen naam en verhuist in het eerste kwartaal van 2020 naar MPG. in Amstelveen.

Dolly van den Akker, managing director MPG.Group: ‘Organisaties hebben steeds meer behoefte aan één aanspreekpunt als het gaat om bureaus en expertise voor marketingcommunicatie. Wij geloven sterk in de netwerkgedachte. Dat we SOCIAL.INC in ons netwerk op kunnen nemen is bovendien een belangrijke stap voor de MPG.Group richting verdere digitalisering van onze diensten. En met Sonja Loth halen we een succesvolle ondernemer in huis die op strategisch niveau veel inbrengt. Met SOCIAL.INC versnellen we, innoveren we en maken we een eerste stap richting een fullservice content & crossmedia netwerk. Vanaf nu bieden wij klanten meer mogelijkheden om in al hun strategische, tactische en operationele contentbehoeften te voorzien en om hen te helpen bij hun eigen brandbuilding.’

In tien jaar tijd heeft SOCIAL.INC zich ontwikkeld tot hét bureau voor social media en digital content.

Sonja Loth, directeur SOCIAL.INC: ‘In tien jaar tijd heeft SOCIAL.INC zich ontwikkeld tot hét bureau voor social media en digital content. Met sterke wortels in strategie en data, en met creatieve diensten die passen bij deze tijd. Zoals ‘Creatie op Locatie’. Hiermee helpen we merken van binnenuit om de juiste verhalen te brengen en écht iets te betekenen in het leven van hun klanten. De samenwerking met MPG., het grootste contentmarketingbureau van Nederland, is een droom die uitkomt. Samen kunnen wij creatief en strategisch de onestopshop zijn voor onze klanten. En, niet onbelangrijk, MPG. en SOCIAL.INC zijn ook een perfecte match qua cultuur, kwaliteit van werk en visie op de toekomst.’

SOCIAL.INC blijft zelfstandig opereren, geleid door oprichter en mede-eigenaar Sonja Loth. Alle medewerkers van SOCIAL.INC gaan mee in de overname. In het eerste kwartaal van 2020 verhuist SOCIAL.INC naar het kantoor van MPG. in Amstelveen. Loth wordt mede-eigenaar van de MPG.Group. Daarnaast treedt zij als director strategie en innovatie per februari 2020 toe tot het MT van de MPG.Group.

Over MPG.

MPG. ontwikkelt al ruim 45 jaar communicatie- en contentmarketingoplossingen voor merken. Met ijzersterke en creatieve content helpt het bureau merken de dialoog aan te gaan met consumenten of met eigen medewerkers. MPG. realiseert en onderhoudt communicatieplatforms, communicatiemiddelen en communicatiecampagnes voor zijn klanten. De ca. 90 medewerkers van MPG. ondersteunen merken in het complete communicatietraject: van positionerings- en communicatiestrategieën tot concept, creatie, uitvoering en het meetmoment van het eindresultaat.

MPG. werkt onder andere voor A-merken zoals Ahold, Nederlandse Spoorwegen, Espria, Rituals en Rabobank. Het hoofdkantoor staat in Amstelveen. Internationaal opereert MPG. onder de naam MPG. Concepts met een kantoor in New York.

Over SOCIAL.INC

SOCIAL.INC was in 2009 het eerste fullservice social mediabureau in Nederland. De afgelopen jaren heeft het bureau zich verder gespecialiseerd in digital content en brand publishing. SOCIAL.INC gelooft dat sterke merken iets te vertellen hebben en daadwerkelijk iets willen betekenen in het leven van mensen. Met een team van 20 mensen helpt SOCIAL.INC merken met het vinden, vertellen en verspreiden van deze verhalen. Voornamelijk in video, over diverse kanalen, gedreven door data en creativiteit.

SOCIAL.INC werkt onder andere voor ANWB, Bloemenbureau Holland, BSH (Bosch, Siemens, NEFF), Dell Technologies, Maxi-Cosi, Ministerie van I&W, Praxis, Randstad en Schoonenberg.

Meer weten?

Sonja Loth
Director Strategy & Innovation Mmmatter

06 - 53 63 56 35
sonja@socialinc.nl