D e z e I n s t a g r a m ( S t o r y ) f e a t u r e s k o m e n e r a a n !

Je knippert 1 keer met je ogen en je hebt een Instagram (Stories) update of gerucht gemist. Geeft niks! We sommen ze met liefde voor je op.

Geplaatst door Janneke Essen

Op 06 November 2019

Je knippert 1 keer met je ogen en je hebt een Instagram (Stories) update of gerucht gemist. Geeft niks! We sommen ze met liefde voor je op. Lees onderstaand blog en je kunt Instagram goeroe toevoegen aan je LinkedIn-profiel. You’re welcome!

#1 Stories voor groepen

App-onderzoekster Jane Manchun Wong ontdekte dat Insta de functie ‘Stories voor groepen’ aan het testen is. Op dit moment kun je natuurlijk al stories maken voor al je volgers en specifiek voor je beste vrienden, maar binnenkort is het dus ook mogelijk om stories te maken voor een specifieke groep. Handy en tof! Denk er maar eens over na, met wie van je volgers deel je bepaalde interesses – zoals bijvoorbeeld horrorfilms? Je kunt je horrorclub nu via stories laten weten dat je weer een parel in de bioscoop hebt gezien, zonder je andere, niet-horror-minnende, vrienden daarmee lastig te vallen.

#2 AR shoppen

Face filters ken je natuurlijk allang. De AR-technologie die daarvoor gebruikt wordt test Instagram nu met een selecte groep merken. Dit is natuurlijk mega interessant voor bijvoorbeeld zonnebril-fabrikanten of cosmeticamerken. Kijk maar eens naar de voorbeelden van Mashable India. Naarmate de techniek beter wordt, nemen de mogelijkheden natuurlijk toe…

#3 Direct messaging met Threads

Naast chatten en foto’s en video’s uitwisselen, kan je met direct messaging app Threads ook je Insta Stories delen met je vrienden. Threads maakt gebruik van de Beste vrienden-functie die recentelijk aan Instagram werd toegevoegd. Met Threads kan je de contactpersonen uit die Beste vrienden-lijst berichten sturen. Klinkt als WhatsApp? We zijn in ieder geval benieuwd of Threads net zo populair wordt.

#4 Reminders voor product releases

Instagram is ook een product launch sticker voor in Insta Stories aan het testen. Wat dat betekent? Merken en creators kunnen een herinnering voor een productlancering instellen via de Instagram Shopping-functie. Hiermee kan een bedrijf of maker die het winkelplatform gebruikt meer informatie geven over producten die nog niet officieel te koop zijn. En terloops een heerlijke hype creëren natuurlijk! Door het toevoegen van de sticker aan je verhaal weten volgers precies namelijk wanneer de lancering zal zijn. Volgers kunnen een herinnering instellen. Wanneer het product live gaat – je kunt dat tot op het uur instellen – krijgen deze volgers een pushmelding die hen rechtstreeks via Insta naar het product brengt om het te kopen. ?

#5 Invites Sticker

MEER STICKERS! Social detective Jane M. Wong heeft namelijk nóg een soon-to-be-feature gespot op Insta, namelijk de ‘invite sticker’. Met de sticker kun je details van een aankomend evenement delen – zoals evenementnaam, datum en locatie – die je vervolgens als sticker aan je Instagram Story kunt toevoegen. Kijkers kunnen rechtstreeks vanuit de sticker reageren. Een toffe manier om interesse te wekken of exclusieve evenementen aan te kondigen. Op dit moment is er nog niets bekend over een officiële release, maar de ontdekkingen van Wong verschijnen meestal binnen een paar maanden.

#6 RIP following tab

Naast deze nieuwkomers hebben we ook in stilte afscheid genomen van een feature. Heb jij ‘m gemist? De following tab is MIA. Niet per se vervelend eigenlijk, maar misschien wel even wennen voor alle lurkers onder ons. Met de ‘following tab’ kon je namelijk makkelijk loeren naar de likes en comments die de gebruikers die je volgt plaatsen. Dat is nu dus verleden tijd!

Dat was ‘m voor nu! Wil je meer lezen over Insta Stories? Lees dan ook dit blog van mij even, over de tofste Instagram Face Filter creators!

Meer weten?

Janneke Essen
Creative

020 - 68 11 534
janneke@socialinc.nl